Ajankohtaista

Karjalainen tavoittaa entistä useamman

Sanomalehti Karjalainen tavoittaa historiansa eniten ihmisiä, kertoo tiistaina julkistettu Kansallisesta mediatutkimuksesta (KMT).

Karjalaisen kokonaistavoitettavuusluku on nyt 178 000. Lehti tavoittaa siis viikossa tämän verran silmäpareja joko painetun lehden tai digitaalisten versioidensa kautta. Karjalainen ohittaa kokonaistavoittavuudellaan muutamia levikiltään suurempia päivälehtiä. Painetun lehden lukijamäärä (95 000) on sen sijaan hieman laskenut. 

– Olemme kokonaistavoitettavuudessa edelleen komeasti kahdeksas kaikista Suomen päivälehdistä ja painetun lehden osalta kymmenes, toteaa päätoimittaja Pasi Koivumaa

Karjalaisen verkkojulkaisun kiinnostavuus on lisääntynyt huomattavasti – kahden vuoden kuluessa verkkolukijoiden määrä on kasvanut noin 50 000 ihmisellä. 

Karjalaisen tavoittamista ihmisistä 30 prosenttia lukee ainoastaan painettua lehteä. Sekä painettua että digitaalista sisältöä lukee yhteensä 54 prosenttia lukijoista. Vain digitaalisia sisältöjä lukee loput vajaa puolet Karjalaisen lukijoista. 

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.