Ajankohtaista

Kolumni: Otsikoinnin merkitys verkkouutisoinnissa on valtava

Karjalaisen verkkotoimittaja Jani Leinonen avaa päivän lehdessä ja verkossa lukijoille Karjalaisen verkkouutisoinnin ydinkysymyksiä:

Tiedotusvälineet välittävät uutisen lukijoille jopa kymmenissä sekunneissa siitä hetkestä, kun jokin laajalti kiinnostava asia tulee tietoon. Ihmiset janoavat koko ajan uutisia, eikä se tarve ole ainakaan vähenemässä. Siinä kilpailussa me Karjalaisessa olemme täysillä mukana. Verkossa haluamme tarjota paikallisia ja joskus valtakunnallisiakin uutisia mahdollisimman nopeasti, mieluiten ensimmäisenä.

Uutisportaalien, erityisesti Ampparit-sivuston ansiosta lukijamäärien kannalta on usein ratkaisevaa, onko edes hetken toiseksi ripeintä edellä. Meillä Karjalaisessa, kuten muissakin vastaavissa sanomalehdissä, ensisijaisin asia on kuitenkin aina totuus ja luotettavuus. Siitä ei tingitä.

- - -

Joskus loistavan ja klikinkalastukseksi moitittavan otsikon raja on veteen piirretty viiva. Kuin hulluuden ja nerouden raja. 

Amppareiden kaltaiset sivustot korostavat otsikoinnin merkitystä, koska mitään muuta siellä ei jutusta edes näy. Samoin sosiaalisessa mediassa otsikko on olennaisin elementti, jolla lukijat saadaan houkuteltua. Hyvällä jutulla pitää olla kiinnostava otsikko, muuten se uhkaa jäädä pimentoon.

 

Lue koko Leinosen kiinnostava kolumni täältä.

 

 

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.