Ajankohtaista

Karjalaisen mediamyyjät suorittivat sertifikaatin

Karjalaisen mediamyyjät Nina Kuusimäki ja Seija Voutilainen suorittivat digimainonnan sertifikaatit. Karjalaisen mediamyyjät Nina Kuusimäki ja Seija Voutilainen suorittivat digimainonnan sertifikaatit.

Karjalaisen kaksi mediamyyjää saivat sertifikaatin digimainonnan kasvua ja kehitystä ajavan järjestön IAB:n sertifiointiohjelmasta. Jatkossa on tarkoitus, että kaikki Karjalaisen mediamyyjät suorittavat sertifikaatin.

Kyseessä on IAB:n sertifiointiohjelma, jonka on käynyt Suomessa vasta noin 30 mediamyyjää. Sertifikaatin suoritettuaan myyjät pystyvät tarjoamaan asiakkailleen entistä parempia palveluita.

Karjalaisen mediamyyjät Seija Voutilainen ja Nina Kuusimäki toteavat, että digimainonta tulee Suomessa reippaasti jäljessä esimerkiksi muita Pohjoismaita ja Yhdysvaltoja. Mobiilimainonta on hyvä esimerkki.

– Mobiilia käytetään jo suuret määrät ja se kasvaa koko ajan, mutta mainonta tulee jäljessä. Tajutaan, että tuonne pitäisi mennä, kun siellä pitäisi olla jo, Kuusimäki toteaa.

Digimediamyynti on Pohjois-Karjalassa vielä jäljessä esimerkiksi Etelä-Suomea. Kehityksen kulku johtuu myös kuluttajakäyttäytymisestä ja -tarpeestakin.

– Huomasin sen itsekin Helsingissä käydessäni. Kun istuin puoli tuntia bussissa, selasin koko ajan puhelimella nettisivuja. Kun täällä välimatkat ovat lyhyempiä, on ajankäyttö erilaista, Kuusimäki kertoo.

Digimyynnin kehittyessä lukija saa entistä enemmän hyödyllistä ja kiinnostavaa sisältöä. Erilaisia mainosmuotoja hyödyntämällä lukijalle tarjotaan näin lisäarvoa.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.