Ajankohtaista

Tutkimus: blogit ohittavat somekanavat ostoprosessissa

Kotimaiset blogit ovat nousseet merkittäväksi vaikuttajamediaksi Suomessa. Youtube, Facebook ja keskustelupalstat ovat suosituimpia 15-65-vuotiaiden käyttäjien keskuudessa, mutta kotimaiset blogit ovat heti neljäntenä 44 prosentilla, ohittaen muun muassa Instagramin.

Tutkimuksen mukaan blogit ovat vahvemmin mukana kuluttajan ostoprosessissa, kuin Facebook tai mikään muu somekanava. Blogeja käytetään tiedonlähteenä (42 %), blogit vaikuttavat ostopäätöksiin (23 %) tai blogisisältöjen perusteella ostetaan tai jätetään ostamatta (16 %).

Blogit ovat suosittuja 25-34-vuotiaiden keskuudessa, heistä 46 prosenttia lukee vähintään viikoittain kotimaisia blogeja. Aktiivisimpia blogien lukijoita ovat 15-29-vuotiaat naiset, joista 36 prosenttia lukee blogeja. Miehissä aktiivisin on hieman vanhempi ikäluokka, 30-49-vuotiaat, joista 40 prosenttia viettää aikaa blogien parissa. Suosituimpia blogiaiheita ovat ruoanlaitto, leivonta, urheilu ja hyvinvointi. Erityisesti naiset etsivät blogikirjoituksista ohjeita ja inspiraatiota.

Kiinnostuitko blogimarkkinoinnista? Lue lisää Karjalaisen So-Up-blogisivuston mahdollisuuksista!

Lue menestystarina, miten blogimarkkinointi toi liikkeeseen uusia asiakkaita!

Lähde: Dagmar Vaikuttajamarkkinoinnin tutkimus 04/2017

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.