Ajankohtaista

Tavaratalojen ja autoliikkeiden mainoksia seurataan mieluiten sanomalehdistä

Painetut sanomalehdet ovat säilyttäneet suosionsa mieluisimpana mainonnan välineenä kuluttajien keskuudessa. Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa 40 prosenttia Pohjois-Karjalan väestöstä lukee tavaratalojen ja kauppakeskusten mainokset mieluiten sanomalehdistä, taakse jäävät muun muassa suoramainokset, ilmaisjakelulehdet ja televisio. Myös autoliikkeiden mainoksia seurataan mieluiten sanomalehdistä. Vastanneista 22 prosenttia ilmoitti lukevansa automainokset mieluummin sanomalehdestä, kuin esim. kotiin jaettavista mainoksista tai nettiautokaupoista.

36 prosenttia pohjoiskarjalaisista haluaa lukea ruokakauppojen mainokset mieluiten sanomalehdestä ja 22 prosenttia väestöstä suosii sanomalehteä huonekalu- ja sisustusliikkeiden tarjouksia lukiessaan. Vastanneista joka neljäs luki rakennus- ja remonttitarvikemainoksia mieluiten sanomalehdistä.

Haluatko tietää lisää oman toimialasi ostokäyttäytymisestä tai ostajaprofiileista? Kysy lisää Karjalaisen mediamyynnistä!

Alueellinen ostokäyttäytyminen kevät 2017 -tutkimuksessa kysyttiin lukukäyttäytymisestä, painetun lehden lukukertoja sekä digitaalisen lehden käyttöä. Vastaajilta kysyttiin myös mieluisimpia mainonnankeinoja, rahankäyttöä ja ostotottumuksia liikkeittäin. Kyselyyn vastasi 501 henkilöä. Lähde: Kantar TNS Oy

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.