Ajankohtaista

Näytkö eri laitteilla oikeaan aikaan?

Oletko koskaan miettinyt, missä haluat tavoittaa asiakkaasi? Kotona, töissä, matkustaessa vai liikkuessa? Illalla, aamulla vai työpäivän aikana? Verkkouutisten lukeminen eri laitteilla vaihtelee vuorokauden ajan ja päivän toimintojen mukaan. Tämän vuoksi on tärkeää tietää, millä laitteella uutisten yhteydessä olevia mainoksia luetaan eri ympäristöissä ja eri ajankohtina.

Kotona ollessa ihmiset lukevat uutisia monipuolisesti eri laitteilta. Verkkouutisia seurataan kotona kuitenkin eniten älypuhelimelta tilanteesta ja ajasta riippumatta. Tietokoneella uutisten lukeminen keskittyy kotona ollessa päivän aktiiviseen aikaan. Tablettia ja älypuhelinta käytetään kotona monipuolisemmin eri vuorokaudenaikoina.

Älypuhelin kulkee lukijoiden mukana kätevämmin kuin tietokone, minkä takia älypuhelin on myös yleisin uutisten lukuväline. Niin julkisissa liikennevälineissä, omassa autossa tai muuten liikkuessa puhelimella uutisten lukemiseen käytetään eniten aikaa. Töissä uutisten lukeminen useimmin tapahtuu puhelimen (37 %) tai tietokoneen (27 %) välityksellä.

Reuters Instituten toteuttaman tutkimuksen mukaan erityisesti nuoret lukevat uutiset älypuhelimeltaan paikasta riippumatta. Naiset lukevat uutiset useimmin kotona kuin miehet, jotka lukevat uutisia useimmiten töissä ja liikkeellä ollessaan.

Mainostaja, ota haltuun kaikki eri kanavat ja laitteet ja tavoita asiakkaasi oikeassa ympäristössä oikeaan aikaan! 

Lähde: Uutismedia verkossa 2017, Reuters Institute Digital News Report – Suomen maaraportti

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.