Ajankohtaista

Mainosbarometri: Mainostajat luottavaisina - nostavat roimasti panostuksiaan 2018

Suhdanteita kuvaavan Mainosbarometrin mukaan mainostajat suhtautuvat luottamuksella lähitulevaisuuteen. Markkinoinnin arvostus on nousussa ja se nähdään väylänä kasvuun. Vastaajat näkevät oman yksikkönsä kysyntänäkymät erittäin myönteisiksi etenkin ensi vuonna mutta myös kuluvana syksynä.

Tutkimukseen vastanneista mainostajista 55 prosenttia aikoo lisätä markkinointiviestinnän investointejaan ensi vuonna ja vain kaksi prosenttia vähentää niitä. Aiemmalla tasolla pysyy 43 prosenttia. Mainostajien oman median ja omien somekanavien käytössä näkyy lähes pelkästään lisäystä. Myös verkkoanalytiikka, markkinoinnin automaatio ja ensimmäistä kertaa tutkimukseen sisältynyt vaikuttajamarkkinointi ovat vahvassa kasvussa. Vaikuttajamarkkinoinnissa yritykset tavoittelevat kohderyhmiään näille relevanttien vaikuttajien, esimerkiksi bloggaajien, tubettajien tai urheilijoiden kautta.

Mainostajien Liiton elo–syyskuussa 2017 tekemään kyselyyn vastasi 83 liiton jäsenyritystä, joiden yhteenlasketut mainosbudjetit ovat noin 243 miljoonaa euroa. Vastaajista teollisuutta edusti 25 prosenttia, kauppaa 33 prosenttia, palvelualoja 30 prosenttia ja moniala- tai muita yrityksiä 12 prosenttia. Tulokset on painotettu vastaajayritysten mainosbudjeteilla. Lisätietoja tutkimuksen tuloksista saat Mainostajien liiton sivuilta.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.