Ajankohtaista

Karjalainen ilmestyy tänä vuonna aiempaa useammin

Kaikki Karjalaisen tilaajat voivat lukea digitaalista näköislehteä tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla. Kaikki Karjalaisen tilaajat voivat lukea digitaalista näköislehteä tietokoneella, älypuhelimella ja tabletilla.

Karjalainen lisää tänä vuonna lehden ilmestymispäiviä. Sähköisesti ilmestyvät näköislehdet korvaavat jatkossa niitä pyhien jälkeisiä päiviä, jolloin perinteinen paperilehti ei ilmesty. 

Myös paperilehden ilmestymismäärät lisääntyvät, ja painettu lehti ilmestyy tänä vuonna jo 356 kertaa. Kun määrään lisätään digitaaliset näköislehdet, jää vuodessa enää muutamia päiviä, jolloin lehti ei ilmesty lainkaan. Tosin niinäkin päivinä Karjalaisen verkkolehteä päivitetään jatkuvasti tuoreilla uutisilla.

Tänä vuonna paperi-Karjalainen ilmestyy myös vapun jälkeisenä päivänä 2.5. Poikkeuksena useimpiin muihin päivälehtiin Karjalainen ilmestyy painettuna myös juhannusaattona 22.6. ja helatorstain jälkeisenä perjantaina 11.5.

– Karjalainen haluaa olla lukijoiden arjessa entistä tiiviimmin, ja vähennämme koko ajan näitä niin sanottuja pimeitä päiviä. Kuljemme tässä tietoisesti vastavirtaan, päätoimittaja Pasi Koivumaa sanoo.

Tämän vuoden ensimmäinen pimeän päivän näköislehti julkaistiin loppiaisen jälkeisenä päivänä. Tilaajat voivat lukea lehteä niin tietokoneella, älypuhelimella kuin tabletillakin. Vastaava lisänäköislehti ilmestyi edellisen kerran marraskuussa pyhäinpäivän jälkeen ja oli loppiaisen jälkeisen päivän tapaan hyvin suosittu.

Myös Karjalaisen toimittajat ovat nykyään aiempaa enemmän töissä myös pyhinä. Karjalaisen verkkolehteä osoitteessa www.karjalainen.fi päivitetään vuoden jokaisena päivänä.

– Maakunnan tuoreita uutisia on sen myötä jatkuvasti luettavissa verkossa, Pasi Koivumaa muistuttaa.

Verkkosivuille päivittyvät myös valtakunnalliset ja ulkomaan uutiset. Karjalaisen toimituksessa on toimittajia töissä arkisin kello 6–23.30 ja viikonloppuisin ja pyhinä 7–23.30. Toimituksessa on töissä toimittajia vuoden jokaisena päivänä.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.