Ajankohtaista

Kärkimedia on Suomen paikallisin media

Kärkimedia tavoittaa suomalaiset sekä valtakunnallisesti, että alueellisesti parhaiten, valtakunnallisen kokonaistavoittavuuden ollessa jopa 85 prosenttia suomalaisista. Kärkimedian perässä tulevat MTV 3 (75 %), Nelonen (64 %), Iltasanomat (62 %) ja Iltalehti (57 %). Kaikkien markkina-alueiden kokonaistavoittavuudessa Kärkimedia on lyömätön verrattuna muihin medioihin. Digitaalisia kanavia tarkasteltaessa Kärkimedia on omien alueidensa kärjessä.

Yksi Kärkimedian tärkeimmistä valteista on paikallisuus. Paikallinen painettu sanomalehti on lukijalleen hyvinkin merkityksellinen, sillä se kertoo oman paikkakunnan, Suomen sekä muista maailman tapahtumista ja ajankohtaisista aiheista. Karjalainen on osa Kärkimedian kattavaa ja kirjavaa lehtiprofiilia, johon kuuluu 32 sanomalehteä sekä 32 sanomalehtien verkkosivustoa.

Jopa 80 prosenttia väestöstä suhtautuu mainontaan sanomalehdissä myönteisesti tai melko myönteisesti. Sanomalehtien jälkeen tulevat ilmaisjakelu- ja noutopistelehdet (76 %), iltapäivälehdet (69 %), aikakauslehdet (67 %), asiakaslehdet (66 %), kotiinjaettavat mainokset tai katalogit (61 %), ammatti- ja järjestölehdet (55 %), liikennevälineet tai teiden varret (51 %), kaupalliset tv-kanavat (50 %), kaupalliset radio-kanavat (41 %), sanomalehtien nettisivut tai sovellukset (38 %), iltapäivälehtien nettisivut tai sovellukset (36 %), aikakauslehtien nettisivut tai sovellukset (34 %), sosiaalinen media (26 %) ja blogit (25 %).

Lisätietoja Kärkimedian paikallisuudesta ja tutkimustuloksista löydät täältä.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.