Ajankohtaista

92 prosenttia suomalaisista lukee viikoittain sanoma- ja aikakauslehtiä

Sanoma- ja aikakauslehtien viikoittaisena lukemisvälineenä suosituimman paikkaa pitää edelleen painettu lehti, matkapuhelimen ohittaessa tietokoneen. Tärkeimpänä havaintona on kuitenkin se, että edelleen 92 prosenttia suomalaisista seuraa sanoma- ja aikakauslehtiä viikoittain. Lukemisvälineet ovat monipuolistuneet, mutta sisältö kiinnostaa lähes kaikkia. Tiedot perustuvat Kantar TNS:n ja MediaAuditFinland Oy:n KMT 2017- tutkimukseen.

Tuoreen selvityksen mukaan 77 prosenttia lukee viikoittain lehteään painettuna ja 64 prosenttia digitaalisena. 66 prosentilla vastaajista on painetun sanomalehden tai digitaalisen sisällön tai näiden yhdistelmän maksettu tilaus ja 62 prosentilla vastaava aikakauslehden maksettu tilaus. Lähes puolet vastaajista luonnehtii itseään perinteisen median käyttäjiksi, jotka seuraavat asioita myös verkkomedioista. 58 prosenttia alle 20-vuotiaista luokittelee itsensä pääasiassa verkkomedioita käyttäviksi ja 88 prosenttia yli 50-vuotiaista perinteisiä medioita käyttäviksi.

Vuonna 2017 keskimäärin kutakin päivän painettua Karjalaista luki noin 76 000 ihmistä. Karjalaisen kokonaistavoittavuus oli 153 000 lukijaa, johon kuuluu Karjalaisen keskimääräisen numeron lukijamäärä lisättynä keskimääräisen viikon aikana eri digitaalisia versioita käyttäneet.

Lue lisää tutkimuksen tuloksista.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.