Ajankohtaista

Suomalaiset suosivat kotimaisia medioita

Kotimaiset mediayhtiöt tavoittavat kuukausittain tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla 94,3 prosenttia suomalaisista internetin käyttäjistä, selviää tuoreesta FIAM-mittauksesta, joka kattaa 98 prosenttia suomalaismedioiden verkkoliikenteestä. Mittauksen mukaan mobiililaitteilla nettiä käyttävien tavoittavuus on jopa 99,4 prosenttia. FIAMin pohjalla ovat comScoren yleisömittaustuotteet.

- Ensimmäisten virallisten, helmikuun tulosten perusteella nähdään, että kotimaisten medioiden tavoittavuus on erinomainen, toteaa Media Metrics Finlandin toimitusjohtaja Tomi Härmä.

Suomessa kahdenkymmenen suurimman median joukkoon sisältyy peräti 12 kotimaista verkkosivustoa. Helmikuussa julkaistujen tulosten mukaan vastaava luku Iso-Britanniassa on vain kolme sivustoa. Median kulutus Pohjoismaissa poikkeaa muusta Euroopasta, sillä Norjassakin kotimaisia medioita on 11 suosituimpien joukossa.

Suurimpien uutismedioiden tavoittavuus Suomessa on korkealla tasolla. Kaupallisista medioista suurin, Ilta-Sanomat tavoittaa kaikista internetkäyttäjistä 75 prosenttia joko tietokoneella, älypuhelimella tai tabletilla. Vastaavasti suurimpana mediana Daily Mail (UK) tavoittaa 52 prosenttia maansa internetkäyttäjistä. Erot ovat vielä suurempia verrattaessa amerikkalaisiin uutismedioihin.

Lue lisää aiheesta.

Finnish Internet Audience Measurement eli FIAM-mittaus on toimialan yhteinen onlineyhteisöjen kokoja tarkkaileva mittaus, joka perustuu kansainvälisen tutkimus- ja teknologiayritys ComScoren tutkimusmenetelmään ja teknologiaan.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.