Ajankohtaista

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj osti helsinkiläisen Faktor Oy:n

Pohjois-Karjalan Kirjapaino Oyj on ostanut helsinkiläisen lehtien ja julkaisujen taittoon erikoistuneen Faktor Oy:n. Faktor Oy:n ja kirjapainokonsernin ennestään omistaman Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus Oy:n liiketoiminnot yhdistetään vuoden 2019 aikana. Näin ilmoitusvalmistusyhtiö tuplaa kokonsa. Faktor Oy:n henkilöstömäärä on ollut 19. Yhdistymisen jälkeen ilmoitusvalmistusyhtiössä työskentelee Joensuussa, Nurmeksessa, Lieksassa ja Helsingissä yhteensä 40 työntekijää. 

Yhtiö siirtyy käyttämään nimeä Faktor Oy, ja Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus ja Medialatomo jäävät yhtiön aputoiminimiksi.

- Oman organisaation rakentaminen alusta saakka vaatisi rekrytointeineen, infran rakentamisineen ja asiakashankintoineen vuosia. Nyt solmitulla yrityskaupalla saadaan osaava henkilökunta ja valmis vahva brändi heti käyttöön sekä jalansija pääkaupunkiseudun markkinoille, kertoo Pohjois-Karjalan Ilmoitusvalmistus Oy:n toimitusjohtaja Teemu Okkonen. Okkonen näkee yrityskaupan tuovan myös kasvumahdollisuuksia, joita haetaan entistä enemmän yhteistyössä konserniin kuuluvan painotalo PunaMustan kanssa. Tällä hetkellä kaupoilla ei ole vaikutusta ilmoitusasiakkaiden käytäntöihin.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.