Ajankohtaista

Iskelmä Rex ja Karjalainen palauttavat paikallisradionsa aidosti paikalliseksi Radio Rexiksi

Radio Jokisena aloittanut nykyinen Iskelmä Rex on yksi Suomen pitkäikäisimmistä yhtäjaksoisesti toimineista paikallisradioista. Lähetykset alkoivat keväällä 1988. Sanomalehti Karjalaisen omistukseen 2018 siirtynyt radiokanava uudistaa toimintamallinsa kevättalven aikana ja palaa 100-prosenttisesti maakunnalliseksi toimijaksi. Uuden kanavan lähetykset tehdään kokonaan paikallisesti.  

Kuuntelijat ovat vuosia toivoneet alati enemmän paikallista sisältöä ja aiheita lähetyksiin, ja uudistetulla toimintamallilla vastataan tähän toiveeseen. Nykyisin Iskelmä Rex -nimellä toimiva kanava on tehnyt Iskelmä-ketjun kanavista tähänkin mennessä eniten paikallista sisältöä, jonka osuutta on kasvatettu jatkuvasti. Nyt yhteistyö monikansallisen ketjun kanssa on päättymässä, ja Iskelmä Rexin tilalle lanseerataan vahvat perinteet omaava ja puhtaasti paikallinen radio, Radio Rex

Muut kaupalliset radiokanavat tuntuvat keskittyvän julkkiskulttuurin pönkittämiseen, mutta me haluamme tuoda meidän tavallisten pohjoiskarjalaisten asiat ja keskustelunaiheet radioon ja osaksi kuuntelijoiden arkea. Kuuntelijoille annetaan myös merkittävästi nykyistä enemmän vaikutusmahdollisuuksia kanavan sisältöön, toteaa radiotoimialan päällikkö Liina Mustonen. Pitää muistaa, että maakunnallisuus tarkoittaa meillä sitä, että Rex kuuluu aidosti koko maakunnan alueella – jopa naapurimaakunnan puolella, Mustonen naurahtaa.  Valtaosa muista kaupallisista rajoittuu vain Joensuuhun.  

Sanomalehti Karjalainen on toiminut 145 vuotta maakunnassa, ja toimii vastakin. Karjalaisen toimitus osallistuu vahvasti uuden kanavan laadukkaan, pohjoiskarjalaisen journalistisen sisällön tuotantoon. Samalla saadaan tarjottua lehden lukijoille verkossa ja sovelluksessa toimittajien ääneen lukemia juttuja. Tällä tavoin kulutetut sisällöt ovat kasvussa meilläkin, kertoo toimituspäällikkö Jyrki Utriainen

Karjalaisen mediamyyntiin radiokanavat tuovat lyömättömän tuotepaketin. Meillä on ollut mediamyynnissä reilun vuoden ajan mahdollisuus tarjota asiakkaillemme radiota täydentämään tutkitusti toimivaa sanoma- ja digilehtimainontaa, kertoo myyntipäällikkö Seija Voutilainen. Asiakkaamme toteuttavat kauttamme helposti aidon cross-mediaratkaisun tavoittaen entistä tehokkaammin kohderyhmänsä. Tämän myötä pääsemme paikallisesti kasvattamaan radio- ja digiliiketoimintaamme valottaa Voutilainen. 

Ohjelmiston uudistaminen koskee erityisesti arkipäiviä, sillä Rexin eritäin suositut viikonloppulähetykset on tehty Joensuusta tähänkin asti eikä niiden sisältöä ole tarkoitus muuttaa.  

Uudistuneen Radio Rexin lanseeraus tapahtuu keväällä 2020. Nykyiset lähetystaajuudet säilyvät samoina myös jatkossa, eli kuuntelijoiden ei tarvitse hakeutua uusille taajuuksille. 

Lisätiedot:

Liina Mustonen 

Radiotoimialan päällikkö 

Puh. 010 23 08 928 

GSM +358 40 7666 947

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.  

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.