Ajankohtaista

93 % suomalaisista lukee sanomalehteä viikoittain

Kansallisen mediatutkimuksen (KMT 2019) mukaan sanomalehti on edelleen vahva osa suomalaisten arkipäivää. 93 % lukee sanomalehtiä viikoittain, joko painettuna tai diginä. Ikäryhmästä riippuen luvut vaihtelevat 83-95 prosentin välillä. Kuten arvata saattaa, nuorien ja nuorien aikuisten keskuudessa sanomalehtien lukemine digitaalisena on yleisintä (96 %), mutta viime vuoden aikana myös yli 65 -vuotiaat ovat löytäneet painetun lehden rinnalle sanomalehtien digisisällöt ja myös heistä 72 % lukee niitä. Yli neljä viidestä yli 65 -vuotiaasta lukee yhä painettuja sanomalehtiä.

Karjalaisen painetun ja näköislehden yhteenlaskettu päivittäinen lukijamäärä oli tutkimuksen mukaan 84 000. Viikkotavoittavuus myös Karjalaisen verkkosivut mukaan lukien ylsi 197 000 lukijaan. Vikkotavoittavuutemme peitto markkina-alueella on 83 %. Tämän lisäksi tavoitamme pohjois-karjalaisia radioaalloillamme koko maakunnassa!

Kansallinen mediatutkimus uudistui vuonna 2019 tutkimuksen perusjoukon sekä tutkimusmenetelmän osalta, eikä tulokset sen vuoksi ole vertailukelpoisia edellisvuosien tulosten kanssa.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.