Ajankohtaista

100 % hiilineutraalisti painettu Karjalainen

Ympäristövastuullisesti uuteen vuoteen: Karjalainen painetaan 1.1.2021 alkaen 100-prosenttisen hiilineutraalisti.

 

PunaMusta Media Oyj -konserni panostaa vahvasti vastuullisuuteen molemmissa liiketoiminnoissaan: sen näkyvyys- ja painoalan palveluja tarjoava yhtiö PunaMusta Oy tarjoaa 1.1.2021 alkaen kaikki mainospainotuotteet ja viestinnän materiaalit 100-prosenttisesti hiilineutraalina kaikille asiakkailleen. Samaan aikaan konsernin medialiiketoiminnan julkaisemat lehdet Karjalainen, kuusi paikallislehteä ja kaupunkilehti Heili ryhdytään painamaan hiilineutraalisti. PunaMusta Media on tällöin tiettävästi Suomen ensimmäinen mediatalo, joka painaa kaikki lehtensä hiilineutraalisti.

"Siirtyminen lehtiemme hiilineutraaliin painamiseen oli helppo päätös ja luonnollinen askel, sillä ympäristövastuu on yksi konsernimme keskeisistä arvoista. Haluamme olla medioidemme kautta suunnannäyttäjä Pohjois-Karjalassa ja kannustaa sidosryhmiämme, niin kuluttajia kuin yrityksiäkin, vastuullisiin valintoihin", kertoo medialiiketoiminnan johtaja ja Sanomalehti Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa.

 

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ.

Miten syntyy hiilineutraali painotuote?

100-prosenttisesti hiilineutraali painotuote saadaan, kun päästöjä vähennetään tuotannon jokaisessa vaiheessa. Jäljelle jäävät päästöt PunaMusta kompensoi Verified Carbon Standard (VCS) -sertifioidun ilmastoprojektin kautta täysimääräisesti. Kokonaisuutta valvoo puolueeton kolmas osapuoli.

PunaMusta Median näkyvyys- ja painoliiketoiminnan palveluja tarjoava PunaMusta Oy on Suomen ainoa yhtiö, jonka tarjooma kattaa 100-prosenttisesti hiilineutraalit painotuotteet käyntikorteista laajalevikkisiin lehtiin. Lisää PunaMustan hiilineutraaleista painotuotteista löydät täältä: www.punamusta.com/palvelut/hiilineutraali-painotuote

 

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.