Ajankohtaista

Sanomalehti Karjalainen tavoittaa viikossa enemmän ihmisiä kuin Pohjois-Karjalassa on asukkaita!

Sanomalehti Karjalainen tavoittaa viikossa enemmän ihmisiä kuin Pohjois-Karjalassa on asukkaita. Asia ilmenee Kansallisen mediatutkimuksen (KMT) tuoreista luvuista.

Karjalaisen kokonaistavoittavuus on 170 000 eri ihmistä. Pohjois-Karjalassa asuu noin 160 000 ihmistä, joten Karjalainen tavoittaa viikossa enemmän eri ihmisiä kuin sen varsinaisella levikkialueella on ylipäätään asukkaita. Kokonaistavoittavuusluku on keskimääräisen painetun numeron lukijamäärä lisättynä keskimääräisen viikon aikana lehden eri digitaalisia versioita lukeneiden nettomäärällä. Eli yksi vastaaja voi olla mukana luvussa vain kerran. Vähintään kerran viikossa painettua lehteä tai Karjalaisen verkkopalveluita lukee 200 000 eri ihmistä. Sekä siinä luvussa että kokonaistavoittavuudessa on kasvua edellisen vuoden lukemiin verrattuna.

- Koronaepidemia seurauksineen on lisännyt kiinnostusta luotettavaan tietoon, mikä näkyy ilahduttavasti myös Karjalaisen tavoittavuuden paranemisena edellisvuodesta, toteaa Karjalaisen päätoimittaja Pasi Koivumaa.

Sanomalehtien lukeminen on Suomessa erittäin korkealla tasolla. KMT:n viime vuoden lukujen perusteella 95 prosenttia 15 vuotta täyttäneistä suomalaisista lukee jotakin tai monia sanomalehtiä. Nuorten lukeminen painottuu verkkolehtien lukemiseen.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.