Ajankohtaista

Tästä syystä radiossa mainostaminen kannattaa

 

Autoilevista suomalaisista 90 % käyttää FM-radiota aina autoillessaan. Tämä käy ilmi Kantarin lokakuussa 2020 tekemästä tutkimuksesta, johon haastateltiin yli 1000 suomalaista autoilijaa. Hyvin saman suuntaiset ovat tulokset myös kanadalaisen Signal Hill Insightsin tekemästä tutkimuksesta kesäkuussa 2021.

 

Tutkimuksen mukaan radiota kuunnellaan yleisimmin autoa ajaessa. Toiseksi eniten radiota kuunnellaan, kun ollaan ostoksilla ja hoitamassa asioita autolla. Radio on siis läsnä juuri silloin, kun kuluttaja on liikkeellä ja vieläpä matkalla ostoksille. Tämä tekee radiosta yrityksille erittäin houkuttelevan mainosmedian.

 

Tutkimuksessa selvisi myös, että radio on ainoa audiotyyppi, jonka kuuntelumotiivina on yhteyden tunteen hakeminen. Syynä voi olla, että radio on live-tilanne eikä samanlaista yhteydentunnetta synny välttämättä nauhoitetuissa lähetyksissä.

 

-Radio vastaa autoilijoiden perustarpeisiin monella tasolla. Autossa halutaan ja tarvitaan ajantasaista tietoa liikenteestä. Lisäksi kannattaa muistaa, että autoradiolla on tärkeä rooli puhtaasti viihdyttäjänä ja seuranpitäjänä, RadioMedian toimitusjohtaja Stefan Möller sanoo.

 

Ota yhteyttä mediamyyjiimme, niin suunnitellaan yhdessä teidän yrityksellenne sopiva kampanja! Varaa radiokampanja p. 010 230 8050 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Lähteet:

Signal Hill Insights 6/2021

Kantar TNS Oy 10/2020

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.