Tietoa Karjalaisesta

Tavoitamme 191 000 silmäparia

Karjalainen julkaistaan painotuotteena ja digitaalisena näköislehtenä. Lisäksi Karjalaisen uutisia on luettavissa verkkosivuilta, jonne yhä suurempi osa kävijöistä päätyy sosiaalisen median kanavien kautta. (Kansallinen mediatutkimus 2019).

Karjalaisen kokonaistavoittavuusluku on 191 000 (Kansallinen mediatutkimus 2019). Lehti tavoittaa siis viikossa tämän verran silmäpareja joko painetun lehden tai digitaalisten versioidensa kautta. Karjalainen on kokonaistavoittavuudellaan suurempi kuin muutamat levikiltään kookkaammat päivälehdet. Painetun lehden lukijamäärä on 74 000. 

Verkossa 311 000 kävijää kuukaudessa

Karjalainen on verkossa laajasti tavoittava maakuntalehti, joka kertoo nopeasti ja kattavasti merkittävistä pohjoiskarjalaisista asioista. Karjalainen tavoittaa kuukaudessa verkossa keskimäärin 311 000 suomalaista (FIAM - comScore MMX marraskuu 2019).

Karjalaisen verkkosivuilla on muun muassa uutisia Pohjois-Karjalasta, Suomesta ja maailmalta, blogeja, kuvagallerioita, videoita, tapahtumatietoja ja mielipiteitä. Yhä suurempi osa verkkokävijöistä lukee uutisia puhelimen tai tabletin avulla. Vieraillessaan Karjalaisen verkossa noin 28 prosenttia verkkokävijöistä käyttää tietokonetta ja 72 prosenttia mobiililaitteita eli puhelinta tai tablettia (FIAM - comScore MMX joulukuu 2018). Lukijamäärät ja käytettyjen laitteiden osuus vaihtelee viikottain, sillä sivuston suosion merkittävin tekijä on Karjalaisen sisältö. Keräämme siitä palautetta jatkuvasti sosiaalisen median kanavissa sekä verkossa osoitteessa www.karjalainen.fi/palaute

Lukijalupauksensa mukaan Karjalainen edistää Pohjois-Karjalan ja koko Itä-Suomen henkistä ja taloudellista vireyttä. Karjalainen on sisällöltään moniarvoinen. Lehden mielipideosiot ovat avoimen keskustelun paikka. Karjalainen on puoluepoliittisesti sitoutumaton mutta ei puolueeton: Karjalainen on pohjoiskarjalaisten asialla ja elää maakunnan arjessa.  Uutis- ja talousosastojen lisäksi Karjalaisessa julkaistaan päivittäin teemasivuja sekä ajankohtais-, kulttuuri- ja urheiluosastojen uutisia, haastatteluita ja muuta sisältöä.

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.