Menestystarinoita

Cosmicin monikanavainen pikkujoulukampanja ylitti odotukset

Cosmicin monikanavainen pikkujoulukampanja ylitti odotukset Kuva: Cosmic

Viihdekeilahalli Cosmic halusi tuoda esiin hohtokeilauilun lisäksi myös paikan muuta, monipuolista tarjontaa. Tavoitteena oli etenkin tehdä tutuiksi yrityksille Cosmicin pikkujoulu- ja tykytoimintaan soveltuvia palveluita. Tavoitteena oli päästä kaupungin kolmen suosituimman pikkujoulupaikan joukkoon.

Toimitusjohtaja Tomi Väänäsen mukaan tavoite oli, että yhä useampi asiakas ottaa yhteyttä ja saapuu Cosmicin kotisivuille, 

Mitä tehtiin?

Cosmic aloitti pikkujouluihin liittyvän mainonnan loka-marraskuussa 2016 verkkosivuston paraatipaikalla. Sen lisäksi näkyvyyttä oli säännöllisesti myös paperilehdessä. Cosmic näkyi kerran viikossa etusivun silmäkulmapaikalla.

Miten kampanjointi onnistui?

Cosmic aloitti markkinoinnin tietoisesti ajoissa, reilusti ennen pikkujoulukautta. Tässä onnistuttiin, sillä sekä lehti- että verkkomainokset poikivat runsaasti yhteydenottoja.

– Yksi julkaistu silmäkulmamainos tuottaa monta yhteydenottoa, joiden avulla on helppo päästä asiakkaan kanssa kaupan tekoon. Yhteydenottopyyntöjä tuli marraskuun alkuun mennessä viisinkertainen määrä viime vuoden vastaavan aikaan verrattuna, Tomi Väänänen kertoo.

Väänänen näkee kampanjoinnin onnistuneen etenkin siksi, että Cosmic etsii jatkuvasti sopivia markkinoinnin keinoja, minkä vuoksi yritykselle on tärkeää olla yhtäaikaisesti mukana monessa mediassa. Tämä kampanja toimi aiempia kampanjoita paremmin ja ylitti samalla odotukset. Cosmic aikoo jatkossakin mainostaa Karjalaisen verkkosivuilla, koska se on toimiva keino tavoiteltaessa paikallisia asiakkaita.

Käytetyt Karjalaisen kanavat: painetun Karjalaisen etusivun silmäkulma, verkon Paraati-mainospaikka

Paraati-mainospaikan banneri (alkuperäinen koko 980x 400):

Bannerin kohdesivu: www.cosmicjoensuu.fi/pikkujoulupaketit/

Yli 70 prosenttia sivuston käyttäjistä pitää Karjalaisen verkkosivustoa itselleen tärkeänä.

Lähde: Karjalaisen lukijaprofiilitutkimus 2015, verkkolehti.