Oheisista linkeistä voit tarkistaa mainosten aineistovaatimukiset ja ohjeet aineiston toimittamiseksi. Mikäli kaipaat lisäapua aineiston tekemisessä, voit kääntyä sisältö- ja suunnittelupalvelumme puoleen.

Valmiiden aineistojen toimitus 

Otathan ilmoitusaineiston valmistuksessa huomioon seuraavat asiat:

Kuva:
- TIF, EPS tai JPG (hyvä- tai maksimilaatuisena)
- resoluutio 300 dpi kuvakoossa 1:1
- jos toimitat kuvat cmyk-muodossa, varmista, että värimuunnoksessa on käytetty oikeaa väriprofiilia. Oikeat profiilit löytyvät täältä: https://www.punamusta.com/aineisto-ohjeet/aineisto-sanomalehtituotantoon/ Huomioithan, että aikakauslehti- ja sanomalehtiasetukset eroavat toisistaan!
Fontit:
- Käytössämme on Adobe Font Folio 9.0 -fontit. Ilmoitusaineiston voi poikkeuksellisesti toimittaa myös grafiikkaohjelman omassa dokumenttimuodossa. Tällöin tulee tekstit konvertoida. Tällaisessa muodossa toimitettu aineisto ei ole valmis aineisto, vaan sen käsittelystä peritään ilmoitusvalmistuslisä. Siksi paras ratkaisu on tehdä tällaisesta aineistosta sanomalehtikelpoinen PDF-tiedosto, jos sitä ei ole tarkoitettu muuten muokattavaksi. Sallitut grafiikkaohjelmat ovat: InDesign CS5–CC, Illustrator CS5–CC.

Aineiston toimitus sähköpostilla: Valmis ilmoitusaineisto toimitetaan sähköpostilla osoitteeseen ilmoitus@punamusta.com. Liitteen maksimikoko on 10 Mb. Varmista, että olet tehnyt ilmoituksesta varauksen ennakkoon ilmoitusmyynnin kanssa. Jos paikkavarausta ei ole tehty, lähetä aineisto osoitteeseen trafiikki@karjalainen.fi ja mainitse mainostaja ja julkaisuaika.

Aineiston toimitus ftp-siirtona: Suuret, yli 10 Mb:n tiedostot kannattaa lähettää ftp-linjasiirtona. Tunnukset saat soittamalla numeroon 010 230 8555.

Aineiston toimitus tallenteella: Voit toimittaa aineiston myös cd-levyllä, dvd-levyllä tai usb-muistitikulla.

Valmis aineisto: Täysin valmis ilmoitusaineisto, johon ei enää tehdä mitään muutoksia Karjalaisessa, tulee toimittaa aina PDF-muodossa. Oikein tehty PDF-tiedosto sisältää ilmoituksessa käytetyt fontit, kuvat, grafiikat ja logot. Se on myös pakattu pieneen tilaan, joka nopeuttaa tiedoston käsittelyä. PDF-aineisto on valmistettava aikakausilehtituotantoon sopivilla asetuksilla. Valmistuksessa on käytettävä Adobe Acrobat Distilleriä. Nykyaikaisista ohjelmista (mm. Adobe InDesign ja Illustrator CS5–CC) voidaan myös suoraan tallentaa pdf-muotoon. 

Ilmoitusvalmistus Karjalaisessa: Mikäli valmista pdf-tiedostoa ei ole mahdollisuutta tehdä, voidaan ilmoitus valmistaa myös Karjalaisessa. Kaikki muut paitsi aikakausilehtiasetuksilla tehdyt pdf-tiedostot ovat valmistettavia aineistoja, ja niiden käsittelystä veloitetaan ilmoitusvalmistuslisä.

Tarkempia aineistotietoja numerosta: 010 230 8555 tai sähköpostilla tiimi@punamusta.com.